Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jaguár

20. 2. 2010

Jagár je největší americká šelma. Živí se kapybarami, prasaty pekari, ale i rybami, malými aligátory, menšími kopytníky a domácími zvířaty. Jaguár je samotářský lovec. Samice rodí jedno až čtyři mláďata, dospělosti se však dožijí maximálně dvě. Jaguára od levharta rozeznáme podle černých skvrn uvnitř rozet, které levhart nemá. V přírodě se vyskytují i černě zbarvení jedinci. Žije v tropických džunglích, nebo i travnatých savanách Střední a Jižní Ameriky, občas i severněji, výjimečně ho můžeme zastihnout i v horách. Jsou velmi dobří plavci a stejně dobře i šplhají po stromech.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář