Jdi na obsah Jdi na menu
 


Levhart mandžuský

20. 2. 2010

Levhart mandžuský je kriticky ohrožený poddruh levharta skvrnitého. Odhaduje se že ve volné přírodě žije 27 až  32 jedinců. V zajetí žije 17 čistokrevných jedinců.

Výskyt

Je to nejseverněji žijící druh levharta. Vyskytuje se v Asii na ruském Dálném východě na pomezí Ruska, Číny a Severní koreje. Žije v oblasti, kde zimy dosahují silně záporných teplot. Jeho přirozeným prostředím jsou člověkem nedotčené listnaté a smíšené husté lesy, kde je dostatek kopytníků a jelenů. Nedostatek těchto podmínek byl důvod pro jejich vymření na Korejském poloostrově a na severovýchodě Číny.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář